presentstrategi

Presentstrategi, kan en ha det?

Absolut och det utan att det blir tråkigt, tvärtom kan det bli så mycket lättare och roligare. Jag tycker om att köpa presenter och medan jag slår in paketen så ger det mig glädje att tänka på mottagaren. Men det har funnits tillfällen då jag har haft fullt stillestånd i hjärnan beträffande lämpligt inköp, hoppats att någon annan skulle ordna present, eller så har jag köpt helt uppåt väggarna fel.

Efter att ha drabbats av idétorka flera gånger och mer ofta känna pliktkänsla när det blev dags för att handla present bestämde jag mig för att göra en förändring. Skaffa mig en strategi.  En början var att åstadkomma en struktur för att enkelt skriva ner det jag vill minnas att jag gett och till vem. Jag ville också ha en enkel och snabb överblick. Dessutom skulle jag kunna anteckna för framtida presentinköp.  Mottagarna jag har i åtanke är främst barn och då upp till tjugoårsåldern.

Nu har jag skapat den loggbok jag önskar hade funnits när mina barn var små. Visst har jag ibland skrivit ned vad de fått av oss föräldrar men var finns de noteringarna nu? Ibland hamnade de i årets almanacka, ibland i ett excelblad på datorns skrivbord och jaha, då försvann det förstås vid datorkrasch. Kanske inte världens viktigaste sak att ha kvar men jag menar att det underlättar mycket att gå tillbaka och se vad jag köpt tidigare. Ibland för att undvika att köpa exakt samma present, ibland för att få tips vad jag lyckades köpa rätt vid tidigare tillfälle. Och det är roligt att se vad barnen eller barnbarn har fått genom åren.